november 15, 2009

bolhából elefántot (avagy a pedagógiám lényege :-) )

szia flam. 2 dolog: egyrészt ott leszek jövő hétfőn, és kösz, hogy nem kedd meg csütörtök az előadásotok! Másrészt azt kommentálni, hogy blabla nézni ahogy tanár leszek azért nem valami helytálló és ilyen egomán emberek számára, mint én vagyok, nem valami jól eső dolog, mert:
én már tanár vagyok.

És ezzel kapcsolatban elhatároztam, hogy most hencegni fogok. Pl a tanáriban sokszor szokták megkérdezni, hogy ezt vagy azt hogy csinálom, és ez nekem nagyon jól esik. :-D De én is ilyen kérdezős vagyok, mert szeretek tanulni, meg érdekel, mit hogyan lehet még. Pl szoktam kollegák óráira beülni, és tök jó, mert nem bánják. Meg van egy osztályom, amelyikbe szerelmes vagyok (mind a 13 fiúba és 1 lányba) és ott az egyik srác, aki eddig mindig karó volt 3-as témazárót írt és 2-es szódogát, szal el vagyok ragadtatva. Nekik tök jó fej ofőjük van, az egyik jó barátom a tanáriban, és nagyon jól esett, amikor azt mondta, hogy ez az én sikerem. :-D Amúgy ezzel az osztállyal csináltuk a Rhythm tablót meg a házidogát a kedvenc együttesekről. Ezt csak átvezetőnek szántam ahhoz, amikor pénteken beszólt nekem egy másik tanár, melyet nem tudnék szó szerint idézni, de a lényege az volt, hogy azért szeretnek engem a diákok, mert elhülyülök velük.

Kicsit felhúztam magam a dolgon. Mert én kihajtom a belüket és cserébe jó fej vagyok, nem pedig csak a hülyülés. Legközelebb beszólok neki valamit, az tuti. Úgyse vesztem még össze senkivel a tanáriban.

És megszelídítettem a terrorista-osztályomat is :-)) addig adtam fel nekik a memoritereket, amíg nem lett mindenkinek házija meg nem lett fegyelem az órán. Ennyit a hülyülésről. Amúgy nem tudom, mit bizonygatom én ezt annyira, amikor mindannyian tudjuk, hogy überjó fej vagyok. :-D Ja és a terroristáknál 4 hibátlan dolgozat lett és összesen 6 db ötös. Holnap megszámolom a karókat is. Azt már látatlanban leszögezem,hogy kevesebb a karó, mint más tárgyból.

Ja erre megkaptam azt is amúgy, hogy túl könnyű dogákat íratok.

Na mi van még? Van a lajhár-osztály, azokat rühellem tanítani. Egyszerűen nem lehet felrázni őket, és nem érdekli őket SEMMI. És nem tanulnak, és nem érdekli őket SEMMI. Minden óra után (!!!!) amikor kijövök tőlük valaki elkap a tanáriban, és megkérdezni, hogy mi a baj, beteg vagyok, fáradt, fejfájás... Mondom nem, csak a lajhárok.

Most hirtelen megtetszett ez a találjunk kabalaállatot minden osztálynak dolog.
Vannak bolháim.
A már fent említett lajhárok.
A terroristák (tiszteletbeli állatfaj).
A nyuszifülek.
És a kismajmok. Lusta kismajmok.

Hát ez nekem nagyon tetszik!!!!!!!!!! :D Jó kedvem is lett, pedig olyan rossz volt.
Azért volt rossz kedvem, (egyik ok) mert mindig sebezhetőbb vagyok, ha befejezek egy könyvet. MEgvisel, hogy vége a regényvilágnak. és mert (másik ok) elkúrták a szombati bulit, ahova úgy szerettem volna menni, és sose megyek sehová és nincsenek is barátaim és sose megyek sehová kikapcsolódni.És mert (harmadik ok) én annyira szeretem a bolhákat, a terroristákat, a nyuszifüleket meg a kismajmokat, sőt még néhány lajhárt is, de az olyan rossz, hogy én abszolút nem számítok nekik semmit.

3 megjegyzés:

  1. kommentáláskor megválaszthatod, hogy milyen néven jelenjen meg amit írtál a "comment as" után következő gördülő menüben. OTt van egy olyan opció, hogy "név", oda be lehet írni a neved. Vagy gmailes cím és bejelentkezés...
    mindez persze elméleti, hiszen mint tulajnak nekem minden könnyebb

    VálaszTörlés
  2. basszus, most tényleg nem anonymus vagyok?
    amúgymeg nem tudom mit írjak. bocs, mert folyamatról beszéltem, ahogy tanár leszel, de attól még érdekes, ha mást nem egy ilyen hiperjófej-nekimindigkönnyebb-álltakertigazgató TANÁR gondolatait látni, olvasni.
    és gyere hétfőn. és tapsolj, meg kurjongass. ezt a szót sem szoktam sűrűn leírni. kurjongass.
    ja és ÉN SE LEGYEK BETEG

    VálaszTörlés
  3. SOHA ne akadj ki a beszólogatókon. Ha kritizálnak, az jó. Ha építő, akkor gondolkodj el rajta, de ha személyeskedő, akkor csak örülj neki, hogy valakit sikerült annyira kihoznod a sodrából, hogy vette a fáradságot a fröcsögésre. De mindig mindent csinálj úgy, ahogy SZERINTED jó.
    A lajhárok pedig szerintem majdnemterroristák, nem lehet, hogy pont ugyanúgy kéne betörni őket, mint a terroristáidat?

    VálaszTörlés