augusztus 10, 2012

Melyik híres vámpírra hasonlít Julia Stiles?

Na és persze: ki az a Julia Stiles?

Ezt az ifjabb generációk nevében kérdezem csak, hiszen ők még nem eszméltek a világ tudatára az ezredforduló táján. Az ő kedvükért az elmúlt két napban, mivel nem volt energiám semmihez, és egyre inkább lusta is vagyok, megnéztem újra az 1999-es év tinifilmjeit, és meg kellett állapítanom pár dolgot.

A csaj nem jár, hiszen szemüveges.
Hogy nem is az összes film, amit újranéztem, 1999-es.

Hogy Shakespeare még egy nem túl jó illatú öltözőből is képes kihozni a legjobbat. Most nem mennék bele a Shakespeare-áhítatba, aki erre vágyik, annak a Filmvilág aktuális számát ajánlanám, de angol szakosoknak sok újat nem tud mondani a vezércikk. A Makrancos Kata / hölgy-alapú 10 dolog, amit utálok benned, kenterbe veri a She's all that-et (A csaj nem jár egyedül). Hirtelen nem is jut eszembe olyan közhely, amelynek hiányát eme utóbbi filmnek felróhatnám.

Hogy Julia Stiles eltűnt. Ez a hiány eddig nem is nagyon fogalmazódott meg bennem, de látva, hogy valaha mennyire is létezett, most hirtelen kézzelfogható lett a nemlét. Hogy nincs. És jelenleg másik kerekfejű szőke sincs, úgyhogy ez egy betöltetlen űr. Nem tartom különösebben említésre méltó színésznőnek egyébként - ha már valamit említenünk kell, az az, hogy a különböző filmekben a rendezők, és az általuk irányított operatőrök kitűnő figyelmet szentelnek Stiles kisasszony fenekének. Így hát mi, a nézők is kitűnő figyelmet szentelünk neki, pedig esetleg nem akarnánk, és megállapíthatjuk, hogy alig van. Szívesen kölcsön/örökbe adok neki egy kicsit az enyémből.

Heath Ledger és Julia Stiles. 10 dolgot utálnak, a többit nem.

Hogy Anna Paquin mindig előkúszik valahonnan. Elég idegesítő, amikor ezt csinálja, és eléggé jellemző is. A csaj nem jár-ban a főszereplő menő csákó agyonsminkelt húga, aki a főszereplő lúzer, ám identitását egyre inkább feladó más vizeken megtaláló művészlélek naiva nem kicsit túlsúlyos, ám egyre inkább mellőzött legjobb barátjával talál majd egymásra a film végén. Ki hitte volna.



Szerintem egyedül vagyok a kontinensen, aki nem szeretem Anna Paquint. De ezt mások helyett is érzem.

Hogy A csaj nem jár-ral ellentétben a 10 dolog színészgárdájából háromnak is tudjuk még a nevét és jegyezzük (Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Heath Ledger), sőt, még Usher is dídzsézik a filmben. Az már négy. Plusz Shakespeare írta a kiinduló forgatókönyvet. Az végtelen. Szétalázzák a másik filmet. Engedtessék meg nekem azt mondani, hogy Joseph Gordon-Levitt annyira cuki kis kamaszfiú volt, hogy a fene se gondolta volna, hogy egyszer Inceptionös/ Eredetes emléktolvaj fenegyerek lesz belőle. Oda vagyok.

Keresek mindjárt egy Julia Stiles-i feneket, mármint egy képet. Nem hagy nyugodni ez a dolog.

Amíg meglesz, nézzétek tovább Joseph Gordon-Levitt-ot.


Kéremszépen, Julia Stiles feneke még annál is kevésbé létezik, mint amennyire előzetesen gondoltuk. Ami ugyanis nincs fenn a neten, az egyáltalán nem is létezik. Akármilyen, bármilyen hívószóra csak a fejéről, maximum a válláról dob ki képeket a google.

Julia Stiles a fenék nélküli nő.

Viszont az egyik képen hasonlít nahát, nem jut eszembe a neve, arra a kontaktlencsés vámpírsrácra.
Basszus, nem jut eszembe a neve.
A vámpírneve Edward Cullen.


Végül: a csaj nem jár egyedül egyetlen értékelhető pillanatára nem emlékszem. Talán a táncika a végén. FatboySlim-re nyomják gonoszok és jók. Mennyire máshogy, mint a Step Up. Mennyire ártatlan volt az ezredforduló tinifilmje. Mindegyik. Mennyire naivan naivak. Talán ezért jó nézni.

 

1 megjegyzés:

  1. De Julia Stiles a Save the Last Dance-ban olyan jól táncol! Fenék ide vagy oda...

    VálaszTörlés