március 09, 2011

páros

Nincs kedvem azt csinálni, amit kéne. (gyógyulni, angol órára készülni, regényismereti versenyre könyvet olvasni, filmeket bogarászni a kicsiknek, spanyolozni) Persze mindjárt jön a tanítvány... :)
Ja és tegnap ügyes voltam táncon (maguk a szép és ügyes lányok mondták), ennek jegyében asszociálgassunk inkább a kötelességek helyett.

1) flamenco + szájharmonika (Paco de Lucia)

http://www.youtube.com/watch?v=GLi7p_k43Pw&feature=related


2) flamenco + kosárlabda (Pastora Galván)



3) flamenco + cseréptető (Keck Mária)

4) flamenco + kifutópálya

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a cseréptetős fotó!! Félelmetes! Biztos azért voltál ügyes táncon, mert átjárt a flamenco-életérzés, addig nézted Evát, meg a többieket! De egyébként ezt komolyan is gondolom, ennek a táncnak a szellemisége legalább olyan fontos lehet, amennyire én látom, mint a technikája!

    VálaszTörlés
  2. nekem is nagyon tetszik!

    lassan már Kálmánra is átragadhatna a szellemiség, annyit ordítanak itt torokból hogy áááááááááááááááááááááj

    Ja, meg úgy látom, a technika része nem pusztán a kopogások vagy a karmozdulatok, hanem az egész testnyelv, ez a változó dinamika, hogy gyors, még gyorsabb, majd ragadós lassú, majd ismét pörgős.

    Köszi a kommentet!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Kálmán nem jár flamencózni?

    VálaszTörlés
  4. neeem, a bejegyzéscímmel ellentétben a flamenco nem páros, hanem szólótánc... :)) pont az benne a jó - nem kell könyörögni meg rávenni meg időpontot bogarászni, illetve még előtte: nem kellett pasira várni, hogy az ember elkezdhesse, mint mondjuk a társastánc esetében kellett volna

    VálaszTörlés