augusztus 17, 2010

hajlékony

úgy néz ki menthetetlenül megszűnik hajléktalan és meztelencsiga létmódom, és ezentúl hajlékony és házas csiga leszek. Miután lejártuk a lábunkat, felőröltük az idegeinket, pépessé köpködtük a telefon mikrofonjátát és dinnyelés kezünket a telefon gombjaiban töröktük szárazra, nem beszélve a csodás negyvenfokos villamosok igénybevételéről (minden négyzetméterre két ápolatlan ember) minden délután meg este, feladtuk. Mármint volt egy lakás, amit szívesen megvettünk volna,... de az ember ha már eladósodik, akkor hathatósan akarja meggyőzni magát arról, hogy a legjobbat választja,ezért ahelyett,hogy egyből megvettük volna, megnéztünk még százat, és rájöttünk, hogy nincs jobb. Szóval ma felhívtam az ingatlanügynököt, és holnap ártárgyaljuk azt a lakást, amit már háromszor megtekintettünk, a megtekintések folyamán pedig egyaránt győzködtük magunkat arról, hogy miért jó ez a lakás, meg arról, hogy miért nem. De mivel tényleg nincs jobb, meg kellett állapítanunk, hogy ez a legjobb. Mi tesz egy lakást jóvá? számunkra az, hogy normális méretű konyhája legyen, beférjen a mosógép a fürdőszobába, két szobája legyen, és A SZOBÁK NE EGYMÁSBÓL NYÍLJANAK. Ez utóbbi egy irreális kritériumnak tűnik az aktuális 13. kerületi kínálatot elnézve.
Szóval lehet, hogy holnaptól nem csak a Diákhitel központnak és a meglévő családi lakásunkat finanszírozó banknak leszek eladósodva, hanem a Kálmánnal közös lakásunkat finanszírozó banknak is. Te jó ég, lehet, hogy fenn vagyok a BAR-listán?!?!
Már nagyon várom, hogy legyen egy lakásunk, hogy felújítgassuk meg kifessük, aztán hogy vegyünk bele bútorokat a vaterán :-D . Jó lett volna ezt az egészet még a nyáron elintézni, amikor ráérünk meg az idő is jobb, meg én nem dolgozom, de ez így alakult.
Ja azt nem tudom, írtam-e, hogy rögtön az első komolyabb lakásnéző napunkon megtaláltuk az ideális lakást, de akkor még nem volt rálátásunk és nem kezeltük értékén azt a csudajó lakást, és nem vettük meg idejében, értsd eladták másnak. Akkor az rossz volt, de a mostani vétel mellett szolgál például, hogy a jelenlegi tulaj asztalán láttunk egy Élet gyöngyei füzetet, ami egy zarándoklat füzetecskéje, és a jelenlegi hittantanárunk írta (Kató Csaba). És nem megy busz az utcában. Bár nem annyira zöld, mint a Tahi utca környéke. Viszont nagyobb. Mármint a hajlék.Még akartam valamit írni, de a rádió ezerrel nyomja a Széchenyi-tervet, és ez kikalapált az agyamból minden gondolatot. Ja, a címbeli hajléktalan - hajlékony poén kopirájt a nagybátyámnak, Dezsőnek! Tőle loptam ugyanis. :-DA köz figyelmébe ajánlanám egy picivel lejjebb amit Lady Gagáról írtam egy kommentben Prérikutyának válaszolva, és megkérnék mindenkit, hogy ragadjon billentyűzetet, és szóljon hozzá. Ha nem ragad eléggé, ajánlom a dinnyét.

4 megjegyzés:

  1. Most elsüthetném itt azt a rendkívül olcsó poént, hogy Te egy nagyon HITELES ember vagy, de nem fogom :)))
    Szóval ironikusan kellene értelmezni Gagát? Lehet, de én akkor sem bírom hallgatni vagy nézni.

    VálaszTörlés
  2. hát azóta belegondoltam, mondhatnánk beleLÁTTAM a dolgokba, és rájöttem, hogy nézni azért én sem bírom 38 másodpercnél tovább.

    VálaszTörlés
  3. Ó én sem bírom őt nézni vagy hallgatni, de még gondolkodni sem vagyok hajlandó rajta...
    Nagy grat a lakásvásárláshoz!!

    VálaszTörlés
  4. szia Csillag! hát jó ám legyen, ne gondolkodjunk rajta :-D Tegnap írtuk alá a szerződést.

    VálaszTörlés