március 15, 2010

beteg mint állat
már megint

5 megjegyzés:

  1. Szerintem túlhajtod magad. Nem biztos, hogy egyszerre kellene fotózni, flamenkózni, meg a többi... Nem bírod. A fiamnak szoktam mondani: ne legyen türelmetlen, még minden tervét valóra tudja váltani, rengeteg ideje van még rá!

    Többet kellene pihenned, semmittenned, kirándulnod...

    VálaszTörlés
  2. flam (ha már fiam nincs)2010. március 16. 20:44

    én meg mindig azt mondom (magamnak) (fiam híjján):

    nem szabad mindent akarni, hanem nagyon-nagyon
    sokat... minnél többet... de nem mindent... és eközött nagyon sok a különbség (a minden és a nagyon sok között)... már majdnem minden....

    VálaszTörlés
  3. szerintem az ember akkor lesz beteg, ha leáll. mondjuk hétvégén.

    VálaszTörlés
  4. flam más tollával2010. március 17. 20:34

    Az élet rettenetes versenyében legtöbb ember csak akkor pihen meg, ha beteg. A betegség, a francia költő szavával, nemcsak a szegények utazása, hanem a szegények nyaralása, téli Rivierája, Tátrája és Egyiptoma is. A lázas kedélyekre a betegség igazi lázat küld, hogy kissé megnyugodjanak. A becsvágyó és kielégületlen ámokfutó, aki - mint Kleist, a költő - "váltogatja a városokat, mint a lázbeteg a vánkosokat", csak a betegágyban eszmél igazi vágyaira, reménytelen szenvedélyeire.

    A betegség pihenés is, ez közhely. Ezért előzd meg a természet parancsát, a kényszerű betegszabadságot, s iktass életed iramába apró, mesterséges betegségeket, hogy megpihenjél. Makkegészségesen őrizd néha egy napon át az ágyat. Farkasétvágyad van, a szöget is megrágnád: koplalj önként egy-két napot. Szíved nem zsörtölődik még a nikotin miatt: jutalmazd meg azzal, hogy parancsoló szükség nélkül abbahagyod három napra a cigarettát. A szervezet oly hálás a legcsekélyebb figyelemért! S ezek az apró, mesterséges, a betegség parancsa nélkül felidézett betegségi és gyógyítási állapotok, önkéntes diéták, megvonások és pihenések felérnek egy keleti úttal vagy egy vakbélműtéttel. Kíséreld meg. Csodákat látsz majd.

    VálaszTörlés